filme morivationale pentru dezvoltare personala

Top 10 filme motivationale, pentru dezvoltare personala

Dezvoltare Personala

Motivatia are doua surse: interiorul nostru si exteriorul (raportarea la actiunile celorlalti, realizarile sau esecurile lor).Problema noastra este ca motivatia nu tine foarte mult, ea trebuie mentinuta pentru a te determina sa mergi mai departe. Nu toata lumea ajunge sa fie motivata in acelasi fel si de aceleasi lucruri, insa puntea comuna este aceea de a NU incerca sa obtii prea multe deodata pentru ca va aparea in scurt timp descurajarea si asta demotiveaza. Secretul motivatiei este sa incepi procesul la scara mica, cu lucrurile marunte.

Gandeste Pozitiv a selectat pentru voi 10 dintre cele mai motivationale si optimiste filme care merita vazute oricand, singuri, cu prietenii sau cu familia. Sunt genul de filme la care ,,ating” ceea ce trebuie din noi , ne lasa cu un sentiment placut si ne formeaza o alta perspectiva asupra vietii. Sa nu mai spunem ca si multe dintre ele sunt inspirate din cazuri reale.

1. La vita e bella

In centrul povestii se afla Guido (Roberto Benigni, Oscar pentru acest rol) – un personaj incantator, caracterizat printr-o inocenta copilareasca si nutrind un mare vis: acela de a deschide o librarie proprie. El isi implineste visul, isi deschide libraria, se casatoreste cu fata visurilor, Dora, si au impreuna un fiu. Insa totul se naruie cand antisemitismul atinge cote maxime in Italia, iar Guido si fiul sau, Giosue, sunt trimisi intr-un lagar de concentrare.

2. The Pursuit of Happiness

“Nu da voie nimanui sa-ti spuna ca nu poti sa faci ceva… Daca ai un vis, trebuie sa-l protejezi… Daca vrei ceva, incearca sa-l obtii. Punct.” In filmul In cautarea fericirii, Chris Gardner (Will Smith) este un familist care incearca din rasputeri sa supravietuiasca. In ciuda bravelor sale incercari de a-si mentine familia pe linia de plutire, mama (Thandie Newton) fiului sau in varsta de cinci ani, Christopher (Jaden Christopher Syre Smith) cedeaza nervos sub presiunea constanta a lipsurilor financiare. Povestea este deosebit de emotionanta.

3. The Secret

Legea Atractie lucreaza indiferent de ceea ce ne dorim. Secretul dezvaluie cea mai puternica lege a universului. Cunoasterea acesteia a fost transmisa ca o informatie de aur in invatamintele tuturor profetilor, magilor si inteleptilor din toate timpurile. Tot ceea ce au realizat si obtinut a fost facut in concordanta cu aceasta atotputernica lege. Fara exceptie, fiecare om are abilitatea de a-si transforma propriile slabiciuni si suferinte in puncte forte, putere, pace perfecta, sanatate si abundenta.

4. The Bucket List

The Bucket List este un film care iti va arata ca viata este scurta si trebuie sa te bucuri din plin de ea.In acest film, Edward un om foarte bogat, afla ca are cancer si in spital se imprieteneste cu Carter, un om mai putin bogat, cu care evadeaza din spital si traiesc impreuna aventuri de neuitat, fiind cea mai frumoasa perioada din viata lor chiar inainte de a muri.

5. The king’s speech

„The King’s Speech” spune povestea barbatului care a devenit regele George VI al Marii Britanii, tatal actualei Regine a Marii Britanii. Dupa ce fratele sau abdica, George (supranumit „Bertie”) isi asuma tronul fara tragere de inima. Afectat de o balbaiala nervoasa ce nu parea sa se termine si considerat incapabil sa fie rege, Bertie apeleaza la serviciile unui logoped neortodox pentru a-l ajuta. Un film deosebit de motivational despre cum sa ne invingem temerile si cum sa perseveram atunci cand ne dorim ceva.

6. August Rush

In acest film este vorba despre un copil de 11 ani dintr-un orfelinat viseaza ca-si va intalni parintii si de aceea pleaca in cautarea lor. Simte ca are o anumita conexiune cu muzica… dar de la a pune prima data mana pe un instrument muzical si pana a ajunge intr-o orchesta faimoasa este doar un pas. Un copil extreme de sufletist care, ghidat de visul sau si pasiunea pentru muzica, atinge in final ceea ce isi doreste.

7. Forrest Gump

„Viata este ca o cutie de ciocolatã… nu stii niciodatã cu ce te alegi” Povestea incepe cu o pana cazand la piciorul lui Forrest. El o ia si o pune in geanta sa. Asezat pe o banca asteptand autobuzul, Forrest, pe parcursul filmului, isi povesteste viata care este aidoma penei luate de vant. Forrest Gump este una din acele productii cinematografice care au devenit un adevãrat fenomen.

8. Eat, Pray, Love

Viata este o calatorie, insa, uneori, este nevoie sa-ti schimbi directia spre adevarata viata. Liz Gilbert (Julia Roberts) este o femeie moderna pornita intr-un periplu prin lumea larga, de-a lungul caruia spera sa se regaseasca si sa se impace cu sine, in filmul Mananca Roaga-te Iubeste. Inspirat dupa o poveste adevarata, Mananca Roaga-te Iubeste dovedeste ca exista mai multe feluri in care poti sa rupi monotonia ducandu-te sa vezi lumea.

9. Yes Man

Totul sta in tine. Tu ai puterea interioara sa-ti transformi viata.Jim Carrey este Carl Allen, un barbat rigid care isi da seama intr-o zi ca zice prea des “NU!”. Ca sa-si condimenteze viata si ca sa fie mai deschis in fata oportunitatilor, Carl se hotaraste sa zica numai “DA!”. “Vrei sa faci bunjee jumping?” “DA!” “Vrei sa inveti coreeana?” “DA!”

10. Peaceful Warrior

Intalnesti in viata multi oamenii, dar unii iti transforma viata si te ajuta sa reusesti prin forte proprii.  Peaceful Warrior este un film care te va motiva sa faci ceea ce ai de facut in viata, sa iti indeplinesti scopul si misiunea ta. Este vorba despre un adolescent atlet pe nume Dan Millman care intalneste in viata lui un batran care lucreaza la o benzinarie si care urmeaza sa ii schimbe viata ca atlet. Atletul face un accident in urma caruia medicii ii spun ca nu va mai putea practica niciodata sportul de performanta

Tu ce alte filme recomanzi pentru acest top ? Lasa-ne un comentariu si noi vom actualiza lista in functie de solicitari.

Aboneaza-te la newsletter pentru alte recomandari ! [mc4wp_form id=”3273″]

10 thoughts on “Top 10 filme motivationale, pentru dezvoltare personala

  1. Door to door! Un film exceptional, in care un barbat cu handicap locomotor si de vorbire, ajunge „Vanzatorul anului”!!

Comments are closed.