Nu ești pasionat de sport? 5 ponturi simple care susțin imunitatea

Sanatate

O viață sănătoasă nu se rezumă doar la sport. Da, mișcarea este benefică pentru trup și minte, dar dacă nu ești un fan al sportului tot poți să duci o viață lungă și sănătoasă. Un regim sănătos de viață implică mai multă aspecte decât ți-ai fi închipuit – de la alimentație, relații sociale de calitate, hobby-uri, activități antrenante pentru minte și până la ceea ce alegi să faci în timpul tău liber.

Poți avea o viață sănătoasă fără sport? 

Descoperă câteva ponturi interesante care compun profilul unei vieți sănătoase, chiar dacă mersul la sala nu este inclus pe listă.

Reține că sedentarismul e aliatul bolilor

Chiar dacă nu ești adeptul sportului, nu trebuie să cazi în cealaltă extremă și să devii sedentar. Prea multe ore petrecute pe scaun la birou sau în canapea la televizor te predispun unor afecțiuni grave de sănătate. Lipsa totală de mișcare atrofiază musculatura, scade rezistența la efort, favorizează acumularea de kilograme și crește riscul de diabet tip 2, cancer, demență și tulburări de somn. Așadar, nu exclude definitiv mișcarea din rutina zilnică.

Fă plimbări ușoare pentru oxigenare sau activează circulația prin masaj electric. Află că, cele mai bune fotolii de masaj vin echipate cu tehnici tradiționale și programe personalizate pentru fiecare zonă a corpului. Fujiiryoki.ro duce conceptul de masaj la un nivel superior, grație sistemului de masaj 5D, unic în lume.

Regula hidratării nu admite scuze

Mișcarea te ajută să elimini toxinele din sânge și să deblochezi fluxul sanguin. Circulația optimă a sângelui face posibil transportul de oxigen și nutrienți necesari pentru funcționarea organelor vitale. O alternativă ideală rămâne hidratarea corespunzătoare. Începe dimineața cu un pahar mare de apă pe stomacul gol. Eventual poți adăuga câteva picături de lămâie sau felii de castravete.

Hidratarea de dimineață ajută la detoxifierea colonului, scade aciditatea gastrică, accelerează metabolismul, elimină surplusul de kilograme și curăță ficatul de toxine. Astfel, poți scăpa de kilogramele în plus și fără să-ți pui corpul în mișcare.

Fă cumpărături online

Aici nu ne referim la haine și accesorii, ci la alimente. Atunci când colinzi magazinele fizice ești ușor distras de alimentele aranjate în mod strategic, astfel încât să te facă să le cumperi deși știi că nu se găsesc pe lista ta. Persoanele care comandă alimente online au tendința de a fi mult mai practice și de a evita alegerile nesănătoase, comparativ cu shopping-ul fizic. 

Slăbește…dormind 7-8 ore

O rutină consecventă de somn este vitală pentru un organism forte și arderea caloriilor. Poate suna ciudat, dar somnul te ajută să slăbești. Corpul are nevoie de energie chiar și în repaus, deci arde calorii și în timpul nopții. Procesul de ardere calorică atinge aproximativ 0,8 calorii în fiecare oră prin raportare la numărul de kilograme. Astfel, o persoană de 50 de kilograme care doarme 7 ore pe noapte, arde în acest interval peste 200 de calorii. Din consumul caloriilor rezultă energia de care creierul are nevoie pentru a stimula regenerarea celulară, imunitatea, funcțiile organismului și nu numai.

Identifică inamicii factorilor de stres

Minimizează importanța factorilor de stres. Orice am face, stresul face parte din viața noastră. Nu putem schimba asta, dar în schimb stă în puterea fiecăruia să-i micșoreze importanța. Cum poți lupta contra efectelor stresului? Făcând ce-ți place îți îmbunătățești echilibrul mental și imunitatea.

Cele mai recomandate tehnici de relaxare sunt masajul, yoga, meditația și chiar aromaterapia. Interacțiunea socială cu oameni cu care împărtășești valori comune este vitală. Studiile arată că izolarea socială poate crește cu 40% riscul de demență.

Practicarea unui sport este crucial pentru o viață ferită de boli. Poți experimenta diferite sporturi până îl găsești pe cel preferat. Dacă nu ești pasionat de mișcare, atunci te poți rezuma la scurte plimbări zilnice de câte 20-30 de minute prin parc sau în natură.

Totuși, dacă găsești mai multe scuze să stai în casă decât motivație pentru mișcare, atunci include în regimul de viață câteva obiceiuri cu efecte benefice pentru corp și psihic. Nu trebuie neglijate riscurile la care ne supunem organismul prin lipsa activității fizice. Încearcă să-ți menții corpul și mintea mereu active prin masaj, practicarea unui hobby, citit, plimbări prin natură și relații sociale solide.