Jucarii inteligente pentru copii si adulti

Idei

De 4 ani sunt mama si de 3 ani casa noastra s-a intransformat intr-un loc de joaca si biblioteca pentru copii. Am mai scris despre sutele de carti pentru copii pe care le avem si pe care le citim obsesiv. Si am descoperit in aceste carti lectii de viata minunate, povesti terapeutice sau pur si simplu tehnici de dezvoltare personala si emotionala.

Ei bine, nu va ganditi ca Albert al meu doar citeste. Nu nu…. avem si sute de jucarii, in mare parte pentru ca tati cumpara obsesiv masini (se bucura de ele tot atat de mult cat se bucura si fiul sau) si bineinteles bunicii care raspund imediat la orice idee traznita a nepotului lor. Partea proasta este ca, dupa maxim 3 zile, 90% din jucarii isi pierd „valoarea” . Se bucura de o masinuta in ziua cand a primit-o. Se mai joaca cu ea cateva zile apoi se pune praful pe ea. Si avem pe putin 100 de masini.

 

 

 

 

 

 

Mai exista insa si jucariile care isi merita toti banii! Exista si asa ceva. Jocuri de care nu se plictiseste, jucarii versatile pe care le poate include in orice joc al imaginatiei lui. Acum 2 ani am descoperit Magna-Tiles – piese magnetice transparente, in culori vibrante. Este un set special de piese unice, care incurajeaza mult creativitatea si imaginatia si permit obtinerea unor constructii inedite. De la banalul garaj pentru masini, pana la turn cu reclame luminoase din Tokyo, de la rachete pana la submarine…. toate sunt facute de Albert cu aceste minunate piese. Si de 2 ani se joaca aproape in fiecare zi cu ele!

Si cum se aproprie Craciunul, am zis sa maresc pachetul de piese, caci se cer constructii din ce in ce mai mari. Plus nevoia imperioasa de a-si construi propriile masini….. Asa am descoperit magazinul Juland.ro de care m-am indragostit iremediabil. Pe langa toate seturile de Magna-Tiles (sunt doar vreo 3 magazine din Romania care le comercializeaza) au sute de alte jucarii geniale! Jucariile alea versatile si care stimuleaza inteligenta si creativitatea copiilor. Jocurile care ii solicita mult logica, sunt magice pentru Albert caci il incita spre a se concentra si a gasi solutii. Iar el iubeste astfel de jocuri. Jocurile logice de la Djeco se regasesc pe lista noastra de cumparaturi pentru decembrie. Decembrie pentru o luna plina de cadouri pentru el, caci, pe langa Mosi, este si ziua lui.

Ce mi se pare si mai interesant este faptul ca aceste jucarii sunt super captivante si pentru noi, parintii. Eu ma plictisesc groaznic sa ma joc cu masinile, insa constructia cu piesele magnetice ma relaxeaza si imi stimuleaza o altfel de creativitate decat cea cu care „lucrez” in mod curent. La jucariile de logica, ma uimeste cel mai mult Albert, caci uneori vede solutiile inaintea mea. Eu stiu ca am un copil genial, insa nu contenesc sa ma mir de capacitatile lui. Cu jucariile inteligente simt ca-l ajut sa isi intareasca si sa isi dezvolte abilitatile intr-un fel jucaus si distractiv.

Sunt convinsa ca fiecare copil dezvolta afinitati pentru jocurile si jucariile care il stimuleaza si in acelasi timp il ajuta sa se cunoasca mai bine. Eu sunt recunoascatoare ca am descoperit de timpuriu jucariile care chiar aduc valoare in viata copilului meu. Va recomand cu drag jucariile inteligente de la Juland.ro, care nu este un simplu magazin de jucarii, ci un loc creat de o mama care a cautat si a gasit, ca si mine, cele mai faine jocuri si jucarii pentru copii inteligenti.

Daniela Irimia, trainer pentru dezvoltare personala