perseverenta in autodisciplina

Harnicia si Perseverenta desavarsesc autodisciplina

Dezvoltare Personala

perseverenta in autodisciplina

Am scris despre acceptare, voita si munca dificila in creara autodisciplinei. Acum detaliem si ce inseamna harnicia si mai ales perseverenta fara de care nu poti ajunge la autodisciplina.

Harnicia inseamna munca grea, dar nu neaparat provocatoare sau dificila. Inseamna doar ca investesti mult timp in munca ta.

Sa fii disciplinat inseamna sa dezvolti capacitatea sa depui timp acolo unde este nevoie. Atunci cand refuzam sa ne acordam timpul de a face ceea ce trebuie sa fie facut, cream foarte multa dezordine, pornind de la mailuri necitite pana la dezordine efectiva in casa.

Cateodata este clar ce trebuie sa faci, alteori nu este, dar sa ignori lucrurile nu te ajuta sub nicio forma. Daca nu stii ce trebuie facut, primul pas e sa-ti dai seama, chiar daca trebuie sa cauti informatii si sa te educi pe anumite subiecte.

Cate probleme ai acum care pot fi rezolvate cu putina harnicie? Acorda-ti timpul sa te ocupi de ceea ce trebuie sa faci, chiar daca e plictisitor si neimportant. Totusi, daca gasesti o alta cale care consuma mai putin timp sa treci peste aceste probleme, profita de ea. Sterge, deleaga, iar daca trebuie neaparat sa te ocupi tu insuti, fa-o fara sa te plangi.

Daca te disciplinezi sa fii harnic, vei putea sa-ti valorifici mai bine timpul. Daca iti folosesti timpul in mod eficient, productivitatea personala va creste. Astfel, vei completa mai multe sarcini si vei ajunge la rezultate mai devreme. De asemenea, productivitatea personala iti permite sa-ti creezi timp pentru ceea ce vrei tu sa faci: sa mananci sanatos, sa ai o viata sociala minunata, sa faci sport, sa lucrezi din greu, fara sa trebuiasca sa alegi.

 

Perseverenta desavarseste autodisciplina

Perseverenta este abilitatea de a actiona indiferent de sentimentele tale. Cand continui chiar daca simti ca ai vrea sa renunti. Cand lucrezi pentru un obiectiv, cateodata te vei simti motivat, cateodata nu. Dar nu motivarea iti va aduce rezultate, ci actiunile tale, indemnate de persistenta. Iar daca continui sa lucrezi chiar daca nu te simti motivat, vei obtine rezultate, care la randul lor te vor motiva.

Foarte important este sa stii cand sa fii perseverent si cand sa renunti pur si simplu. Daca planurile si obiectivele tale nu mai coincid cu ceea ce vrei, updateaza-le sau abandoneaza-le. Oamenii cresc mereu, iar acum poti fi o persoana total diferita fata de acum un an. Nu poti garanta ca vei avea aceleasi obiective mereu, deci nu e nicio rusine sa renunti.

Ca sa faci loc in viata ta pentru obiective noi, trebuie sa completezi sau sa inchei din cele vechi. Si cateodata trebuie sa abandonezi din ele pe jumatate terminate, ceea ce poate fi dificil, dar necesar.

Valoarea perseverentei nu vine din agatarea incapatanata de trecut, ci dintr-o viziune a viitorului pentru care ai da orice sa devina reala. Perseverenta actiunilor vine din persistenta viziunii. Cand stii foarte clar ce vrei, iar viziunea ta nu se schimba mult de-a lungul timpului, vei fi mai consistent si persistent in actiunile tale, ceea ce se va vedea in consistenta rezultatelor.

Succesul se obtine cu toate ingredientele autodisciplinei!
Aboneaza-te si la newsletter pentru alte articole interesante 

3 thoughts on “Harnicia si Perseverenta desavarsesc autodisciplina

Comments are closed.