a face cadouri de craciun

De ce esti fericit atunci cand daruiesti. Idei de cadouri de Craciun

Educatie Financiara

a face cadouri de craciun

De Craciun si de zilele de nastere primim multe  cadouri de la cei dragi. Si desi ti s-ar parea ciudat, s-a demonstrat stiintific ca primirea unui cadou nu ne produce aceiasi bucurie precum daruirea. Generozitatea produce  niste modificari in emisfera dreapta a creierului, ceeea ce duce la placere. Deasemenea s-a observat ca adultii sunt mai fericiti cand isi cheltuie banii pentru a cumpara ceva celorlalti decat pentru a cumpara pentru ei insisi.

Specialistii spun ca fericirea produsa de gestul de a darui actioneaza ca o recompensa pentru darurile facute si ca atare determina ca astfel de gesturi sa se repete.  Aceste gesturi se propaga in primul rand datorita sentimentelor generate si mai putin din simplul gest de socializare si obiceiuri culturale.

Totusi, de ce am pus acest articol la sectiunea de educatie financiara? Pentru ca A DARUI trebuie sa intre in obiceiurile noastre zilnice, nu doar de sarbatori. Cei mai bogati oameni au obiceiul de a darui 10% din venituri. Poti darui in diverse forme, de la cadourile traditionale de sarbatori pana la a da o mana de ajutor celor care chiar au nevoie.

Daca daruiesti ( bani, timp, cunostinte) toate se vor intoarce la tine. Universul actioneaza astfel incat acei 10% din ce daruiesti sa se intoarca inzecit la tine. Si nu tine de cati bani ai. Gestul in sine de a darui te ajuta sa te simti mai bine, sa ai o relatie mai buna si relaxata cu banii.  John Maxwell spunea intr-o carte “Simplu gest de a da bani sau  o alta bogatie face sa se intample ceva in noi. Distruge demonul lacomiei. “ 🙂  a darui

Daca vrei sa fii fericit, trebuie doar sa te gandesti la cineva drag si sa ii faci un cadou original. Iar daca acel cadou este de ajutor si celui daruit, bucuria va fi dubla. Vei fi fericiti si tu si cel care primeste cadoul.

Idei de cadouri de Craciun:

Carti si audio-book-uri, pot fi daruite oricui, de la colegi de serviciu, prieteni apropiati si pana la membri familiei. Poti personaliza cadoul alegand cartile cele mai potrivite pentru fiecare destinatar in parte. CLICK AICI pentru a alege astfel de cadouri cu preturi mici.

Haine si accesorii. Astfel de cadouri sunt potrivite doar persoanelor apropiate, carora le cunoastem gusturile in materie de moda si dimensiunile necesare pentru a putea fi purtate. Poti darui copiilor, partenerului de viata sau parintilor astfel de cadouri. CLICK AICI pentru a vedea cateva sugentii de haine de firma, bijuterii, ceasuri, etc. Toate la preturi mai mici cu pana la 70% decat in magazine.

Decoratiuni pentru casa poti darui familiei, rudelor si prietenilor mai indepartati. Pot fi cadouri mai putin personalizate, desi, daca esti inspirat poti face cadouri speciale si apreciate. CLICK AICI pentru cateva idei de cadouri inedite.

Aparate foto-video pot fi oferite aproape oricui. Depinde de bugetul pe care il ai disponibil si daca cel care va primi un astfel de cadou este pasionat de arta fotografica. Daca stii cui sa oferi o camera foto, CLICK AICI pentru a alege modelul ideal.

Telefoane mobile si tablete. Probabil astfel de cadouri se fac „la cerere” si presupun alocarea unei sume mai mari de bani decat exemplele de mai sus. De obicei cadouri consintente precum  tableta si smart-phone se ofera intre membrii familiei. Daca ai in plan sa faci un astfel de cadou CLICK AICI pentru zeci de modele.

Sarbatori fericite!

2 thoughts on “De ce esti fericit atunci cand daruiesti. Idei de cadouri de Craciun

  1. cate idei de cadouri frumoase! multumim pentru idei si mai ales pentru ca ne-ai amintit ca sarbatorile de Craciun inseamna generozitate… si acesta e unul dintre cele mai frumoase sentimente 🙂

  2. Foarte bun articolul. Eu Craciunul acesta am facut cadou un patut pentru sora mea care de curand are un nou membru in familie. Bucuria a fost foarte mare atat din partea mea cat si din a ei pentru ca nici nu se astepta la acest cadou. 😉

Comments are closed.