Activitati de relaxare si dezvoltare pentru copii

Idei

A venit vacanta si majoritatea parintilor se intreaba ce sa faca cu copiii in lunile in care nu merg la scoala sau la gradinita. Ce activitati pot face pentru a se distra si in acelasi timp pentru a se dezvolta armonios?

Evident primul lucru de care are nevoie un copil, este de joaca, iar vacanta de vara este perioada din an in care ei pot petrece foarte mult timp in aer liber, sa se joace in natura, sa se bucure de soare si aer curat. Asadar, lasati-i pe copiii sa se joace oricat de mult vor.

Citeste si Copii fericiti, copii jucausi!Totusi, daca aveti copii foarte energici si dornici de diversitate in programul lor saptamanal, va facem cateva sugestii. Cititi in continuare ….

5 Activitati extrascolare pentru copii

Lectii de inot pentru copii. Vara, cea mai placuta activitate pentru majoritatea copiilor este sa se balaceasca la piscina. Asadar, este o ocazie minunata ca ei sa invete sa inoate, sa iubeasca apa si sa fie in siguranta atunci cand merg la mare. Lectiile de inot ii invata pe copiii sa se coordoneze mai bine, sa aiba incredere in ei si sa devina mai curajosi.

Cursuri de balet pentru copii. Copiii vor exersa si aprofunda elementele de bază ale mișcării creative și vor deschifra tainele baletului. Ei vor fi încurajați să-și extindă vocabularul de mișcare, prin jocuri dinamice și explorare creativa a timpului, spatiului si a propriilor capacitati motrice. Exercitiile fizice vor urmari intarirea musculaturii, lungirea tendoanelor si sporirea capacitatii de concentrare si coordonare.

Muzica si dans pentru ca, normal, copiii le iubesc. Muzica si dansul ii ajuta pe copiii sa se relaxeze, sa se distreze, chiar sa isi exprime sentimentele. Muzica dezvolta creativitatea si inteligenta copiilor, deci cursuri prin care copiii invata sa cante la pian, chitara sau tobe merita din plin investitia.Teatrul este o alta activitate potrivita pentru copiii care doresc sa-si dezvolte imaginiatia, creativitatea, spontaneitatea si increderea de sine. In cadrul cursurilor de teatru copiii reusesc sa se manifeste liber descoperidu-si aptitudinile si talentele lor artistice.

Cursurile de Robotica sunt noi si interesante, mai ales pentru baieti. Prin natura lor, atelierele sunt motivante pentru copii, le dezvoltă imaginația și le sporește încrederea în forțele proprii. ​Acestea promovează inovația și încurajează rezolvarea problemelor, pentru a pregăti copiii pentru viitor.

Care din aceste activitati crezi ca i se potrivesc copilului tau?

Citeste si activitati de iarna pentru copiii, jocuri de interior!