Soluții medicale pentru corectarea pungilor de grăsime de sub ochi

Idei

Odată cu înaintarea în vârstă, țesuturile și mușchii care susțin pleoapele încep să slăbească, iar grăsimea se acumulează sub ochi, formând inesteticele pungi. Deseori, aici se acumulează și lichid, iar zona se umflă, căpătând un aspect neplăcut. Problema poate fi întâlnită la multe persoane și nu reprezintă un risc pentru sănătate, dar pungile de sub ochi conferă chipului un aspect îmbătrânit și de aceea tratamentele pentru eliminarea sau ameliorarea lor sunt foarte căutate.

Îți prezentăm în acest articol care sunt cele mai eficiente soluții medicale pentru a scăpa de pungile de sub ochi, pentru că folosirea cremelor sau a compreselor nu are un efect vizibil.

Tratamentele non-invazive

Aceste tratamente trebuie să fie realizate într-o clinică de chirurgie estetică, pentru că necesită un personal specializat, cu experiență. Cea mai folosită procedură non-invazivă este un filler dermic, adică injectarea de acid hialuronic, pentru a netezi pielea de sub ochi. Intervenția se face cu anestezie locală, iar rezultatul durează până la 1-3 ani, fiind apoi, cel mai probabil, necesară repetarea lui.

Peelingul chimic este o altă procedură recomandată pentru ameliorarea pungilor de sub ochi. În acest fel, este îndepărtat primul strat al epidermei, intervenție care stimulează formarea unui nou strat de piele, care va fi mai neted. Un efect similar se poate obține și printr-o procedură cu laser, care elimină celulele superficiale ale pielii.



Tratamentul chirurgical

Cea mai eficientă metodă medicală de tratament pentru pungile de sub ochi o reprezintă procedura de blefaroplastie. Aceasta presupune înlăturarea pielii în exces și a depozitelor de grăsime de la nivelul pleoapei inferioare și refacerea conturului feței, iar rezultatele sunt permanente.

Un mare avantaj al blefaroplastiei inferioare este și faptul că poate rezolva inclusiv problema cearcănelor, care apar deseori la persoanele cu pungi sub ochi. Practic, printr-o singură intervenție pot fi eliminate două problemele inestetice, iar efectele sunt de durată. 

Operația se realizează de obicei cu anestezie generală, iar pentru obținerea rezultatului dorit este necesară o echipă medicală specializată, cu experiență în proceduri de acest fel. Cicatricea nu va fi vizibilă, iar recuperarea va fi aproape completă după aproximativ 15 zile. 

Trebuie să ții cont însă că intervenția chirurgicală se va realiza numai la recomandarea medicului specialist, în urma unei consultații și a unui set complet de analize, care să verifice starea ta de sănătate. În unele cazuri, dacă suferi de anumite afecțiuni, este posibil ca operația să fie contraindicată, iar atunci medicul îți va recomanda alte soluții.



Poți preveni formarea pungilor de sub ochi?

Principala regulă este hidratarea! Trebuie să bei cât mai multă apă, pentru că astfel pielea ta nu-și va mai pierde elasticitatea. Prin urmare, consumă cel puțin doi litri de apă în fiecare zi, așa cum recomandă medicii, pentru a-ți menține și starea generală de sănătate. Hidratarea corectă va ține la distanță și ridurile, astfel încât vei putea preveni mai multe probleme estetice prin această soluție extrem de simplă.

Colagenul și retinolul sunt substanțe esențiale pentru elasticitatea pielii. Este indicat să folosești produse cosmetice care conțin aceste ingrediente, în special fiole, care se aplică o dată pe zi pe zona unde s-au format pungile de sub ochi. Există însă și alimente care conțin colagen și pe care ar fi bine să le incluzi în dieta zilnică: legume, fructe de pădure, ouă, pui, somon, citrice. Nu uita nici de suplimentele alimentare pe bază de colagen, concepute special pentru a preveni pierderea elasticității pielii.

Prin urmare, este important să iei toate măsurile necesare pentru a preveni formarea pungilor de sub ochi, dar nu uita că singura soluție cu adevărat eficientă pentru a scăpa de ele este blefaroplastia.