Si tu poti sa incepi o mica afacere de apartament!

Cariera Idei

Internetul și literatura de specialitate abundă de idei de afaceri cu bani putini care pot fi lansate, teoretic, în orice moment și cu orice buget disponibil. Totusi, în realitate nu e totul atât de simplu, dar dacă ai multă râvnă, nici foarte complicat nu e.

În cazul celor care locuiesc la casa cu gradina, ideile de mici afaceri sunt mult mai valabile ca număr, pentru că de multe ori o afacere de productie sau prelucrare sau depozitare a anumitor produse necesită spațiu, sau chiar un mediu anume. Totuși există și o mulțime de exemple de afaceri mici începute în apartament, adică locuind la bloc. Ei bine, aici am dorit să subliniem cativa pasi care au o importanță însemnată în momentul în care dai startul unei activități care să-ți aducă profit.

Cum sa incepi o afacere in apartamentul tau:

            Curs Educatie Financiara

1.Trasează-ți clar domeniile în care ai putea avea succes bazându-te pe resursele de care dispui și pe care le poți asimila pe parcurs (cursuri și abilitati, un calculator performant, ustensile, rechizite etc.). Orice element care va avea un rol oarecare în viitoarea ta afacere este important. Deci dacă te vezi capabil(ă) să oferi servicii de traducere, asigură-te că ai găsit pe internet cele mai bune aplicații și platforme în acest domeniu, că deții, după caz, dicționarele necesare și că ești la curent cu normele și standardele de lucru în acest sector.

2.Având în vedere că viața din spațiul urban te va „obliga” practic să optezi pentru prestarea anumitor servicii și mai puțin vei acorda atenție afacerilor de productie, schițează-ți în planul tău de afacere timpul pe care ești dispus să-l investești în mersul afacerii. Adică dacă ești angajat cu un orar fix pe regim complet de muncă, trebuie să-ți delimitezi foarte atent programul de lucru în care te vei dedica exclusiv afacerii (seara, în zilele libere etc.). Neglijarea acestui aspect îți va da bătăi de cap atunci când activitatea ta va cere timpi de executie tot mai mari, iar tu vei fi limitat de timp pentru a-i oferi implicarea necesară.

3. Dacă ești o fire creativă și nu-ți place să scrii articole pe bloguri sau să faci altă activitate în fața calculatorului, studiază cu atenție sectorul de obiecte artizanale, de producere a articolelor hand-made și altele asemenea. De exemplu, chiar locuind la bloc ai putea deveni un producător de accesorii din industria Beauty, bijuterii sau decorațiuni originale, mărturii nuntă inedite etc. Bugetează din start toate lucrurile necesare lansării pe acest segment și asigură-te că poți penetra fără dificultăți majore această piață de produse și servicii.

Viața la bloc nu înseamnă neapărat rutina unui job zilnic sau o agendă robotizată. Dacă ai puțină pasiune, ceva interes, nu-ți lipsește creativitatea și te descurci cu cifrele, ești candidatul perfect pentru un/o viitoare antreprenoare de succes! Merita sa incerci o activitate noua pentru a avea un venit in plus!