De ce să iei un credit folosindu-te de o platformă financiară?

Educatie Financiara

Este momentul acela al anului în care dorim să fim mai aproape de cei dragi. Facem cadouri, cumpărăm bunătăți pentru a merge în vizită la părinți saula copii, ornăm brăduți – ne bucurăm de spiritul sărbătorilor cât putem demult. Pentru mulți dintre noi, asta înseamnă că vom avea nevoie de asistență financiară, întrucât salariul lunar, de cele mai multe ori, nu ne va ajunge.Așadar, ce ne facem atunci când avem nevoie de bani? Cea mai simplă soluție ar fi să apelăm la un credit rapid online.

În prezent, cele mai rapide forme de împrumut pot fi accesate prin intermediul Instituțiilor Financiare Nebancare. Condițiile de acordare a creditelor sunt mult mai relaxate ca în cazul băncilor, motiv pentru care se poate ca la doar câteva ore de la completarea unei cereri de împrumut să observi că ai deja banii în cont.

Dar cum știi care dintre IFN-urile de pe piața din România vine cu oferta cea mai bună? Dacă ar fi să te iei după reclamele care se difuzează prin mediul online sau pe la televizor, ai putea crede că fiecare dintre companiile creditoare oferă condiții mai avantajoase decât competiția. Dar lucrul acesta nu este adevărat, desigur.Așa că, dacă ești o persoană care are nevoie de urgentă de bani, nu sepoate să nu te întrebi „Cum găsesc, realmente, cel mai avantajos credit online?”. Ei bine, răspunsul este unul simplu: apelând la o platformă financiară,cum este și cea de pe site-ul celor de la Financer.

Ce este o platformă financiară?

Platformele financiare sunt niște pagini dedicate economiilor personale. Aici vei putea găsi o mulțime de informații extrem de utile despre numeroase teme. Începând de la economii și până la sfaturi despre investiții sau cum să devii independent din punct de vedere financiar.

Tot cu ajutorul unui astfel de site vei putea face o comparație cât se poate de reală și obiectivă a creditelor cu care vin cele mai importante instituții financiare din țara noastră.

Singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să introduci în calculatorul de pe pagina principală condițiile de bază pe care dorești să le îndeplinească viitorul tău împrumut: perioadă de rambursare și suma de care ai nevoie. Apoi,prin simpla apăsare a unui buton, nu doar că vei putea observa care dintre IFN-uri ar fi dispuse să îți ofere creditul, dar vei și putea compara condițiile cu care viitoarele împrumuturi vor veni.

Iată ce informații vei putea descoperi cu ajutorul unei platforme financiare:

  • Condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a putea accesa un credit
  • Valoarea comisioanelor ce vor trebui achitate pentru analiza și aprobarea unui dosar de credit
  • Dobânda zilnică, lunară și anuală
  • Perioada de rambursare
  • Suma finală pe care va trebui să o achiți la final de contract
  • Valoarea dobânzilor penalizatoare… și multe alte detalii care te vor ajuta să înțelegi mai bine care sunt costurile și condițiile cu care vine un anumit tip de împrumut.

Așadar, folosindu-te de platforme financiare vei putea fi sigur că varianta de credit pe care ai ales-o este cea mai avantajoasă pentru tine, adaptată nevoilor și mai ales veniturilor tale.

Indiferent de tipul și de valoarea creditului pe care dorești să îl accesezi, nu uita că împrumuturile sunt instrumente financiare foarte utile, ce te pot scoate din încurcături, dar care trebuie tratate foarte serios. Nu depăși perioadele de rambursare pentru că te vei trezi că la soldul inițial ți se vor aplica dobânzi de penalizare. Nu te împrumuta mai mult decât ești conștient că vei putea restitui. Nu lua un credit în numele altei persoane. Cu alte cuvinte, împrumută-te responsabil!