sfaturi pentru agentii de vanzari

7 reguli de urmat pentru agentii de vanzari

Cariera

sfaturi pentru agentii de vanzari

Agentii de vanzari corporate cu ani buni de experienta, isi iubesc meseria si o fac cu mare placere. Pot fi numiti chiar antreprenori , datorita curajului si darzeniei cu care accepta in fiecare zi provocarile pe care le ofera intalnirea cu un nou client sau un alt partener de business. Cei care aduc clienti unei afaceri, indiferent de marimea si brandul firmei in care lucreaza, stiu cel mai bine cum trebuie tratat un client dar si cum isi pot face targetul. Agentii de vanzari iau pulsul pietei zi de zi si cunosc asteptarile clientilor.

Mai jos va dam 7 reguli pe care trebuie sa le urmeze orice om de vanzari pentru a avea succes.

1. Trateaza fiecare client ca pe un membru al familiei
Vanzarea se bazeaza pe creare de relatii si incredere.  Nu vinde niciodata ceva in care tu nu crezi si nu ai folosi la randul tau. Odata ce reputatia ta este patata este foarte greu sa o „cureti” .  Deci, ca o regula de baza –  trateaza fiecare client cu respectul  pe care il merita.

2. Fii perseverent  pana cand obtii ceea ce vrei
Nu renunta doar pentru ca ai fost o data respins. Mergi mai departe . Daca te opresti la primul „nu” ,nu vei fi niciodata un vanzator de succes. Nu conteaza de cate ori ai fost respins, mergi mai departe si vei reusi.

3. Vinde in fiecare zi ca si cum ar fi ultima.
Niciodata sa nu astepti pana maine. Vinde astazi!  Foloseste lucrurile  care iti fac placere ca sa te motiveze pentru urmatoarea vanzare. De exemplu, rasplateste-te cu  un cadou pentru fiecare 10 vanzari pe care le faci. Doar asigura-te ca recompensa este mare.

4. Controleaza-ti  emotiile
Vei avea intotdeauna clienti care sunt nepoliticos. Pastreaza-ti  calmul. Intotdeauna pastreaza  emotiile sub control. Doua persoane aflate in criza de isterie nu vor ajuta la imbunatatirea situatiei. Asa ca hai sa lasam clientul sa se calmeze  si apoi incearca sa te ocupi de situatie cat mai bine.

5. Razi de  Obstacole
Obstacole pot sa apara  de pretutindeni. Obisnuieste-te cu asta. Obstacolele fac parte din viata de zi cu zi. Nu le lasa sa te demotiveze. Aminte-ti ca daca era  usor sa fii un agent de vanzari de succes, oricine ar fi deja  bogat.

6. Tinteste catre  stele. Propune-ti sa iti maresti veniturile de 10 ori
Ori de cate ori iti stabilesti un obiectiv , tinteste cat mai sus . Inmulteste cu 10 veniturile tale actuale si fa un scop din a castiga atat.  Acest lucru te pune intr-o stare de spirit diferita. Vei incepe sa lucrezi mai mult pentru a ajunge la obiectivul tau.

7. Actioneaza acum
Nu astepta, du-te si vinde.  Ar trebui sa vinzi intotdeauna sau sa te gandesti cum poti face asta si cui. Asteptarea zilei de maine te va scoate din business. Deci, incepe sa vinzi inca din prima zi si continua sa faci asta pentru a avea suces si a ajunge la independenta financiara.  Cand ajungi un vanzator de succes, continua sa vinzi mai mult 🙂 .

Citeste si Biblia Vanzarilor – probabil cea mai buna si completa carte de vanzari.