banii nu aduc fericirea

Banii nu aduc fericirea

Educatie Financiara

Ca banii nu aduc fericirea este ceva evident pentru cei care sufera de o boala incurabila sau sufera din dragoste. Pentru ei banii nu mai au o asa mare importanta.

Pentru ceilalti, lucrurile nu mai stau chiar asa, desi spunem ca “banii nu aduc fericirea dar o intretin” , multi dintre noi nu au o relatie “corecta” cu banii.

Banii ajuta la obtinerea anumitor lucruri insa multe altele nu pot fi cumparate. Ce conteaza cu adevarat pentru a fi fericit?

Vrem sa demonstram ca putem fi fericiti si daca veniturile ni s-au micsorat considerabil si suntem nevoiti  sa renuntam la mare parte din lucrurile cu care eram obisnuiti. Asta se poate intampla oricui, oricand. Dar nu trebuie sa se transforme intr-un motiv de nefericire.

Cand vorbim de fericire fara bani ne referim la consumismul excesiv.Fara haine de firma, calatorii si vacante , fara “viata de noapte” de prin cluburi. Plecam de la premisa ca nevoile de baza sunt acoperite. Adica avem unde sa stam in siguranta, ce manca si cu ce sa ne ingrijim sanatatea.

Nu ne putem permite sa fim nefericiti din cauza lipsei banilor. fericire

Nu putem fi nefericiti pentru ca
•    Nu ne putem cumpara haine noi sau de firma
•    Nu putem achizitiona ultimul model de telefon / masina
•    Nu putem iesi la cele mai bune / scumpe restaurante
•    Nu putem sa ne petrecem vacantele in cele mai exotice locuri

Putem fi fericiti cand avem:
•    O stare de sanatate buna
•    Iubire/ dragoste
•    Copii si familie sanatoasa
•    Prieteni si afectiune
•    Pace interioara

Cu alte cuvinte, nu putem permite nefericirii sa puna stapanire pe noi din moment ce avem adevaratale lucruri care conteaza in viata. Citeste aici alte articole utile despre bani si cum sa ii integram armonios in viata noastra!

In fond, problema banilor este intotdeauna trecatoare si sta in noi sa schimbam situatia in care ne aflam Citeste-ne in continuare si vei afla cum sa faci economii si cum sa castigi mai multi bani.
Gandeste Pozitiv !

3 thoughts on “Banii nu aduc fericirea

  1. Sanatate! Tinand cont ca in valea jiului nu se castiga mai mult de 200 de euro pe luna nici nu poate fi vorba de siguranta finanaciara pe termen lung poate pe termen scurt.Multumesc!

Comments are closed.