Vrei o schimbare in cariera? Unde sa cauti job-uri?

Daca esti in cautarea unui job este eficient sa apelezi la mai multe surse cu ajutorul carora sa identifici ce ti se potriveste. Fie ca esti in cautarea primului tau job sau vrei o schimbare in cariera, pentru succes iti recomandam sa apelezi si la un consultant in cariera pentru a te indruma spre o cariera de succes. Mai jos gasesti sursele de unde poti afla despre locurile de munca disponibile, care companii cauta oameni cu profilul tau profesional si cum poti sa te pregatesti pentru un interviu de angajare.

  1. Site-urile de recrutare

Majoritatea angajatorilor apeleaza la site-urile de recrutare pentru a posta job-urile pe care le au disponibile in cadrul companiei.

Daca iti propui sa gasesti rapid un loc de munca este important sa fii activ si sa vizitezi frecvent aceste site-uri , astfel incat sa fii printre primii care aplica.

Exista posiblitatea ca angajatorul sa demareze procesul de recrutare la scurt timp dupa postarea anuntului si daca identifica persoane potrivite, sa nu mai vizualizeze CV-urile celor care au aplicat ulterior.

  1. Linkedin

Linkedin-ul este o retea de profesionisti din diferite domenii, care te va ajuta pe de o parte sa identifici job-uri, iar pe de alta parte sa iti faci contacte noi.

  1. Aplicatiile directe

Din ce in ce mai multe companii au pe site o sectiune intitulata “Cariere”. Daca iti doresti  sa obtii un job in cadrul unei anumite companii, ai posibilitatea fie sa incarci CV-ul pe site-ul acesteia, fie sa il trimiti, insotit de o scrisoare de intentie, pe e-mail.

In situatia in care nu au disponibil job-ul pe care ti-l doresti, cu siguranta daca profilul tau profesional este potrivit, vor pastra CV-ul in baza de date si te vor contacta cand va aparea o oportunitate in cadrul companiei.

  1. Agentiile de recrutare

Colaborarea cu o agentie de recrutare poate fi utila, avand in vedere faptul ca sunt multe companii de top care apeleaza la serviciile acestora pentru a le intermedia legatura cu potentialii candidati.

  1. Recomandarile

Cu siguranta este un plus sa iti informezi cunostintele care lucreaza in diverse companii cu privire la faptul ca esti in cautarea unui job. De cele mai multe ori, Departamentul de Resurse Umane solicita recomandari angajatiilor companiei  pentru pozitiile deschise.

  1. Targurile de Job-uri

Prin intermediul targurilor de job-uri ai ocazia sa interactionezi in mod direct cu reprezentantii companiilor participante.

Astfel incat, vei avea oportunitatea de a afla informatii despre pozitiile vacante si de asemenea, CV-ul tau va fi inregistrat in baza de date.

Indiferent de sursa de job-uri pe care o alegi, asigura-te ca CV-ul si scrisoarea de intentie sunt adaptate job-ului  pentru care aplici, fii perseverent si nu renunta la obiectivele tale.

Iti recomand un consultant in cariera pentru a-ti gasi mai usor echilibrul si implinirea profesionala – Ana Nicoleta Zafiru, Career Invest.

Lasa un comentariuAcest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.