Reguli vestimentare la interviul de angajare

Se pare că atunci când facem cunoștință cu cineva, ne facem o părere despre acea persoană încă din primele secunde.

Atunci când participăm la interviuri pentru obținerea unui job este important să ținem seama de toate aspectele care ne ajută să formăm o imagine dezirabilă.

În mod sigur hainele vorbesc despre personalitatea noastră, tocmai de aceea este necesar să respectăm dress code-ul vestimentar, dar să-l adaptam în funcție de ceea ce considerăm că ne reprezintă.

Ana Nicoleta Zafiu, consilier in cariera la Carrer Invest ne spune care sunt principalele recomandări atunci când întâlnim potențiali angajatori:Adaptează ținuta în funcție de poziția pentru care aplici

Dacă ai un interviu pentru o poziție managerială îți recomand să adopți o ținută business. Însă dacă activezi într-un domeniu creativ și poziția pentru care aplici implică flexibilitate în gândire și spontaneitate, poți opta pentru elemente vestimentare relaxate, însă pastrând o abordare profesionistă. Dacă poziția pentru care aplici este una dinamică și presupune să fii mereu în mișcare, ai posibilitatea să alegi o ținută office-casual.

Alege cu atenție culorile

Îți recomand să eviți nuanțele all black sau în general nuanțe foarte închise. Însă dacă simți că acestea te reprezintă cel mai bine, îți sugerez să le combini și cu nuanțe mai colorate și calde.

Cu siguranță sunt de evitat culorile neon sau foarte stridente.

Accesorile sunt la fel de importante

Atât domnii, cât și doamnele pot alege accesorii care să le completeze și să le armonizeze ținuta, dar este necesar ca acestea să fie discrete.

Asigurați-vă, că folosiți, de asemenea, un parfum discret și că-l folosiți într-o cantitate redusă.

În cazul doamnelor este de preferat ca pantofii să fie închiși, evitându-se sandalele, chiar dacă interviul are loc într-o zi toridă de vară.

În cazul domnilor este indicat să se asigure că șosetele sunt suficient de lungi și că nu lasă la vedere piciorul, atunci când iau loc pe scaun.Calitatea hainelor și felul în care arată trebuie să fie impecabile

Vă recomand să alegeți haine în care vă simțiți confortabil, care vă dau încredere, care sunt curate și care nu sunt șifonate.

Detaliile fac diferența și deși poate că subiectul legat de haine pare a fi unul superficial, în realitate acest aspect poate să transmită multe lucruri despre noi.

Atunci când vă pregătiți pentru o discuție cu reprezentantul unei companii, gândiți-vă ce v-ar plăcea să gândească despre dumneavoastră și apoi analizați care este ținuta care ar putea să susțină această imagine.

Cititi si Cat conteaza prima impresie.

Lasa un comentariuAcest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.