Lista cu obiective pentru noul an. Cum sa le indeplinesti pe toate

Dezvoltare Personala

La finalul fiecarui an, facem o retrospectiva cu realizarile din anul care tocmai a trecut si ne orientam cu planuri noi si curajoase catre viitor. 12 luni in care ne propunem sa fim mai sanatosi, sa facem mai mult sport si sa ne lasam de fumat. Acestea sunt cele mai comune dorinte  pe care le au oamenii pentru noul an.

Totusi, nu mai departe de luna februarie majoritatea uita de lista cu obiective si revine la vechile obiceiuri.  De fiecare data cand incepe  un nou an suntem motivati pentru a face unele modificari si multi sunt tentati  sa  faca o lista foarte mare de rezolutii:



Ce se intampla? De ce foarte putini reusesc sa se tina de plan si sa isi indeplineasca cu succes obiectivele pentru fiecare an?

Gandeste-Pozitiv.ro va ofera cateva sfaturi pentru ca la finalul anului sa va indepliniti planul in intregime.

  • Nu cadea in tentatia de a face o lista interminabila. Alege obiectivele cele mai importante. O lista cu 3-5 obiective este un bun inceput.
  • Obiectivele stabilite sa fie realiste. De exemplu daca vrei sa iti schimbi job-ul si sa ai un salariu mai bun trebuie sa fii constient de posibilitatile pietei si mai ales de pregatirea ta profesionala. Daca acum esti  agent de asigurari, intr-un an este putin probabil sa devii director de banca.
  • Alege obiective specifice, care pot fi masurate. Daca vrei sa slabesti, stabileste si cat anume vrei sa pierzi din greutate. Daca vrei sa ai o relatie de cuplu mai buna, ce inseamna asta? Sa petreceti mai mult timp impreuna? Sa plecati impreuna in vacanta?
  • Gandeste-te la toate lucrurile bune care se vor intampla daca renunti la fumat, daca faci economii sau mananci mai sanatos. Focuseaza-te pe beneficii si nu pe efortul pe care va trebui sa-l faci pentru a atinge obiectivele.
  • Gaseste pe cineva care sa aiba aceleasi obiective ca si tine. In echipa este mai usor sa te tii de plan. De exemplu, daca stabilesti sa faci mai mult sport  si prietena ta cea mai buna are acelasi plan, mergeti impreuna la sala de sport. Daca va incurajati reciproc aveti sanse mai mari de reusita.



  • Incepe cu pasi mici, ia-ti timp pentru a obtine rezultate. Nu stabili obiective prea inalte pentru ca poate interveni stresul si singurul lucru pe care il vei obtine este …abandonul. Cate un pas mic in fiecare zi va duce la rezultate exceptionale in decurs de 12 luni. revizuieste lista de obiective
  • Verifica lunar lista cu obiective. La finalul fiecarei luni revizuieste planul si vezi cum ai evoluat. Ce ai realizat si cat mai ai de lucrat. Bineinteles ca poti adauga obiective noi daca este necesar. Odata atins un obiectiv, taie-l de pe lista cu o linie. Te vei simti excelent si motivat sa continui.
  • Elimina din vocabular “nu pot” . Orice este posibil daca ne propunem. Iar tu tocmai ti-ai propus ceva pentru noul an, corect? Invata cum sa fii increzator in fortele proprii si gandeste pozitiv zi de zi.

Iti recomand si acest curs de Planificarea si stabilirea obiectivelor. Te va ajuta sa implementezi mai usor sfaturile din articol.

Tu ti-ai facut lista cu obiective pentru noul an? Cate din rezolutiile de anul trecut au fost indeplinite?