cum transformi pasiunea in afacere

Cum iti transformi pasiunea in afacere

Cariera

cum transformi pasiunea in afacere

Frica. O putem defini ca fiind un cuvant amuzant format din cinci litere. Frica functioneaza ca un sistem defensiv atunci cand infruntam pericole reale (cum ar fi amenintarea unui urs care este pe urmele noastre), dar ne pune piedici in atingerea obiectivelor setate.

Pasiunea este un element care are insa puterea sa invinga sentimente precum frica. Asta pentru ca atunci cand investim pasiune in tot ceea ce intreprindem ne simtim impliniti, veseli, sanatosi si transmitem aceste trairi celor din jur. Cand faci ceea ce iti place si ai o atitudine pozitiva, este de asteptat ca supararea si nefericirea sa stea departe de tine. Te-ai convins deci de avantajele unei cariere bazata pe pasiune?

Este adevarat faptul ca majoritatea persoanelor isi pot castiga existenta construind in jurul pasiunii alor persoane, si acest lucru nu este neaparat ceva gresit. Insa daca visezi sa iti construiesti un business in jurul propriei pasiuni, te invitam sa citesti in continuare pasii care te pot ajuta sa ajungi unde ti-ai propus.

Cum iti poti transforma pasiunea intr-o cariera de succes …. sau in propria afacere:

 1. Cerceteaza piata

Daca detii aceleasi informatii pe care le detine competitia ta, nu te ajuta prea mult. Fa o analiza profunda a industriei in care intentionezi sa activezi, lucru ce iti va da un avantaj competitiv pe care sa iti dezvolti ideea de business.

 2. Seteaza un obiectiv financiar realizabil

O strategie buna este setarea acestor obiective financiare o data la 6 luni si este bine sa iti cresti asteptarile la fiecare interval. Fa o planificare a activitatilor pe zile si pe saptamani pentru a avea o imagine clara a pasilor care trebuiesc urmati pentru atingerea obiectivelor. O afacere inseamna sa faci bani din pasiunea ta. Deci nu te lasa amagit ca “faci ce iti place, deci sunt fericit” .

3. Construieste propriul website

Este bine sa citezi profesionisti in domeniu atunci cand pornesti discutii pe diferite teme, dar este important sa iti construiesti propriul brand care sa fie asociat cu continut original pe care sa il creezi in-house. Un website pe care cititorii il pot disctibui mai departe datorita continutului de calitate iti va creste notorietatea. In plus, in functie de ce idee de afacere ai, un site te va ajuta sa gasesti mult mai usor clienti.

4. Creeaza o baza de date cu e-mailuri / contacte

Acesta este unul dintre cei mai importanti pasi atunci cand doresti sa pui bazele unei afaceri. In timp ce lucrezi la dezvoltarea afacerii, poti incepe sa construiesti o lista cu e-mailurile persoanelor care iti viziteaza website-ul pentru a le trimite informatii relevante cu ajutorul unui newsletter saptamanal. Este o mare probabilitate ca aceasta strategie sa aduca clienti noi pe viitor. In plus, transforma orice eveniment la care esti prezent, intr-o ocazie sa-ti promovezi afacerea si sa creezi contacte care te vor ajuta ulterior.

5. Dezvolta un produs sau un serviciu usor de comercializat

Daca ti-ai setat obectivele financiare pentru urmatoarele 6 luni, trebuie sa depui efort in atingerea lor. Gandeste-te care sunt nevoile nesatisfacute ale publicului tau tinta si lanseaza un produs sau un serviciu nou pe piata, care poate genera usor profit, tinand cont de pasiunea ta in acelasi timp. Faci bani daca poti convinge suficient de multi oameni sa cumpere ceea ce tu produci.

Iti recomandam si acest curs pentru antreprenorii la inceput de drum!

Succes!

Aboneaza-te la newsletter si primesti GRATUIT, Ghidul de Comunicare Asertiva.

[mc4wp_form id=”3273″]