7 antioxidanti

7 antioxidanti care lupta impotriva cancerului

Sanatate

7 antioxidanti

Cercetarile moderne arata ca principala cauza a cancerului este oxidarea produsa de stres. Stresul este promovat de presiunea vietii traita in marile orase, de poluara mediului inconjurator, de alimentele procesate excesiv si de toxinele generate de substantele chimice din alimente si medicamente. Toate aceste elemente sporesc oxidarea produsa de stres si implicit riscul de cancer. Procesele de oxidare maresc cantitatea de radicali liberi din organismul nostru. De aceea, pentru a ne proteja de acest risc, este necesar sa ingeram suplimente nutritive cu proprietati antioxidante.

Pentru a ne feri de cancer, este necesar sa ne procuram antioxidantii necesari atat din alimentatie cat si din suplimentele nutrivite antioxidante. In continuare va prezentam diferite tipuri de antioxidanti:

Vitamina E este unul dintre cei mai importanti antioxidanti. Este o vitamina solubila in grasime, care protejeaza membrana celulara de procesul de oxidare. Ajuta la mentinerea sanatatii cardiovasculare si sustine sistemul imunitar al organismului.

Vitamina C neutralizeaza radicalii liberi si previne oxidarea lipidelor. In plus are numeroase alte functii importante in interiorul corpului, fiind esentiala pentru buna functionare a anumitor hormoni, enzime si a colagenului. Vitamina C actioneaza ca un antioxidant foarte puternic, sustine sistemul imunitar, regenereaza alti antioxidanti, asigura integritatea peretilor arteriali si protejeaza ficatul de toxine si medicamente.

Beta-carotenul. Organismul nostru converteste Beta-carotenul in vitamina A, care mentine sanatatea pielii, a sistemului imunitar si a ochilor. Beta-carotenul este si el un antioxidant puternic, care protejeaza organismul impotriva daunelor produse de radicalii liberi.

Complexul vitaminei B este fundamental pentru sanatatea celulelor, pentru metabolism si procesul de crestere. Actioneaza sub forma acidului folic in numeroase enzyme implicate in producerea AND-ului, a celulelor rosii din sange si in mentinerea starii de sanatate a sistemului nervos. Reduce riscul bolilor vasculare, imbunatateste functiile creierului si elimina desurse de antioxidantipresia.

Coenzina Q10 reprezinta energia din celulele noastre. Celulele care au cel mai mare necesar de energie, cum sunt cele din mischii inimii, contin si cel mai inalt nivel de coenzina Q10. De accea aceasta substanta este foarte importanta pentru mentinerea sanatatii cardiovasculare.

Extractul de crucifere/ broccoli. In alimente se gasesc numeroase bioflavonoide cu proprietati antioxidante, in special in fructele si legumele prospete. Alte bioflavonoide  antioxidante sunt in extractul de ceai verde si afine.

Extractul de seminte de struguri este unul dintre cele mai puternice bioflavonoide antioxidante. Pe langa faptul ca neutralizeaza radicalii liberi, conserva si regenereaza vitaminele C si E. Intareste capilarele si functia vasculara, stimuleaza sistemul imunitar , imbunatateste vederea si reduce imbatranirea prematura a pielii.

Tu esti atent la ce alimente consumi si cate dintre ele chiar te ajuta sa iti pastrezi sanatatea? Te-ar mai putea interesa si articolul Ce sa mancam pentru a ne pastra sanatatea.

1 thought on “7 antioxidanti care lupta impotriva cancerului

  1. Intr-adevar, dintre toate fructele, afinele contin cei mai multi antioxidanti. E important sa mancam afine cat mai naturale, peste care nu s-au aplicat insecticide, ci doar fertilizatori naturali. La noi, la plantatia Liciniu de la Vistea de Sus, jduetul Brasov, cea mai mare parte a suprafetei noastre, adica 11 ha, a fost certificata Bio, asta pentru ca ne dorim ca oamenii sa aiba parte de cele mai sanatoase si gustoase fructe. Inca un aspect, stam foarte bine la capitolul ambalare, deoarece colaboram cu un lider pe piata de top din Europa, firma Infia. Deasemenea, capacitatile noastre de depozitare si procesare fructe sunt supuse unor metodologii care folosesc tehnologii bine puse la punct. Din aceste motive, comercializam cu succes aceste fructe in Romania si cateva tari din Uniunea Europeana.

    Prin continutul lor de antocianina, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina E, vitamina A, cupru, seleniu, zinc, fier, afinele cresc imunitatea organismului uman, au un important rol anti bacterian si cresc nivelul de oxigen din sange.

Comments are closed.