inceputul unei cariere de succes

10 actiuni esentiale pentru inceputul carierei

Cariera

inceputul unei cariere de succes

Chiar daca aparent tu esti cu un pas inaintea colegilor tai, s-ar putea ca acestia sa cunoasca cateva lucruri esentiale despre cariera pe care tu nu le stii. Poate ca ei au deja un mentor care ii invata lucruri importante. Tu cum te pregatesti pentru o cariera de succes?

Iata 10 sfaturi esentiale pentru  cariera ta si care te ajuta sa iti gasesti propriul mentor si un loc de munca:

1. Impartaseste slabiciunile si esecurile tale – Fii transparent!  Daca recunosti faptul ca nu le stii pe toate inseamna ca esti dispus sa inveti ceva nou.

2. Fa-ti un brand personal in mediul online. Iti poti face un blog in care sa scrii despre domeniul de care esti pasionat, un profil pe LinkedIN, un cont de Facebook administrat strategic pentru cariera ta. Toate astea ajuta sa fii cat mai vizibil in momentul in care cineva cauta pe Google numele tau.

3. Devino un lider de opinie. Incearca sa atragi un anumit public si sa le comunici lucruri interesante. Poti face asta antrenand discutii pe blog sau pe pagina ta de Facebook. Iti recomandam si acest curs online pentru liderii la inceput de drum!

4. Fii constient de valoarea ta. Trebuie sa stii de ce esti mai bun decat ceilalti si de ce meriti mai mult.  Dar ai grija sa nu devii arogant pentru ca iti vei pune cariera in pericol.

5. Fii informat despre noile joburi. Multi nu stiu sa caute oportunitatile. Sunt numeroase site-uri de joburi si internshipuri pentru cariera ta. Te poti inscrie si in anumite grupuri pe LinkedIN pentru a fi tot timpul informat.

6. Priveste in spatele unui titlu de job. Unele persoane nu acorda importanta unui job pentru ca titlul exprima un nivel inferior propriei prestante sau pare “high-level”.  Orice oportunitate trebuie privita ca atare. Cariera ta nu consta in titulatura, ci in cat de bun esti intr-un anumit domeniu.

7. Invata-i si pe altii. Informatiile pe care le detii le poti impartasi si pe blog. Daca iti faci timp sa ii inveti si pe altii, vei primi admiratie si iti vei dezvolta si alte abilitati. Asta denota implicare.

8. Ia decizii anticipate. Asta inseamna sa stii inainte la ce sa te astepti si sa nu eziti in a face un pas pentru cariera ta, asculta-ti intuitia!

9. Gaseste o oportunitate pentru a face diferenta. Implica-te intr-o asociatie studenteasca, intr-un program de voluntariat si fa ceva care conteaza. Fa o diferenta intre tine si ceilalti! Poti invata multe lucruri si te poti face remarcat.

10. Reorganizeaza-ti conexiunile. Cu siguranta ai putine contacte profesionale. Incearca sa te conectezi cu oameni care te pot ajuta sa avansezi in cariera: profesori, fosti colegi de munca, persoane din diferite companii, etc.

Aboneaza-te  la newsletterul nostru pentru alte sfaturi utile in cariera [mc4wp_form id=”3273″]